FAQ for rådgivere og lærere

Her finner du aktuelle spørsmål om studieorientering. Dersom du ikke finner svar på ditt spørsmål her, ta kontakt med oss på e-post.


 

Digital studieorientering er torsdag 20. januar 2022, kl. 08.30-11.30. 

Mandag 10. januar 2022 åpner påmeldingen på studieorientering.no.

Nei, det er gratis.

Det er elevene, og ikke rådgiver/lærer som melder seg på studieorientering. Som rådgiver eller lærer skal du bare sørge for å sette av tiden i timeplanen for din skole, og videreformidle nettsiden til dine elever slik at de kan lage seg en brukerkonto.

Nei, det trenger dere ikke. Men sett gjerne av tiden i timeplanen allerede nå.

Elevene lage en brukerkonto for å kunne delta på digital studieorientering. Det er ikke mulig å delta uten. Når elevene har opprettet brukerkonto, har de tilgang til å velge hvilke studiesteder de vil høre fra, og de kan sende inn spørsmål og svare på avstemninger.

Vi oppfordrer alle lærere/rådgivere til å delta på studieorientering. Det er derfor viktig at også du lager en brukerkonto slik at du får tilgang til innholdet. Du registrerer deg på samme måte som elevene gjør.

Mandag 10. januar vil vi publisere forberedelsesmateriale til digital studieorientering.

Delvis. Noen av studiestedene kommer til å la opptak av sendingene sine ligger tilgjengelig etter arrangementsdagen, andre gjør ikke det. Dere bør derfor delta 20. januar for å få med dere alt innholdet.

Dette bestemmer skolen selv. Uansett hvilken løsning dere velger, kan dere endre på det i siste liten ved behov.

Det er mulig å bruke mobil, men vi anbefaler at elevene følger sendingen via egen PC eller nettbrett. Hvis de skal se studieorienteringen på skolen, vil de ha behov for å bruke høretelefoner.